Facebook Toestaan Niet toestaan

RKO1 op jacht naar 2e plek

25 april 2024 9:15

RKO komt voetballen voor de tweede plek, NOK komt tegenstander uitschakelen.

Op een zeer wisselvallige Zaterdag 20 April reist het vlaggenschip van RKO naar Oudemirdum voor de kraker om de tweede plek in de competitie. Harde wind, geen wind, regen, zon, hagel, zon, regen, er was geen touw aan vast te knopen. Zo werd de warming-up, zoals je wel kon voorspellen, afgesloten met nog snel een kleine regen bui zodat iedereen nat de kleedkamer in kon. Om half 3 mag de pupil van de week de wedstrijd dan aftrappen. Na een keurige goal is het de beurt aan RKO om de wedstrijd officieel van start te trappen.

Vanaf minuut 1 zit RKO er bovenop bij de thuisploeg en NOK komt er maar moeilijk tot eigenlijk niet uit. Dit overwicht wordt dan ook al snel omgezet in een voorsprong na een ruime 5 minuten voetballen. Wout ramt de bal van achteruit richting Gijs Groot Roessink die in een zee van ruimte komt. Koeltjes passeert hij de keeper en zet RKO op een terechte voorsprong.
Dat het niet liep bij NOK ging zich ook uiten in het spel van de thuisploeg. Frustratie nam de boventoon en dus werd de tegenstander uitschakelen belangrijker dan de bal meenemen. Bij één middenvelder van de thuisploeg bereikte de frustratie het kookpunt. Na een slechte bal werd de achtervolging in gezet om vervolgens met een smerig gemene tackle met gestrekt been van achter de enkel van de tegenstander dubbel te klappen. Zo leek het een bijzonder moeilijke dag te gaan worden voor NOK, want 70 minuten met 10 man voetballen had het allemaal niet makkelijker gemaakt. Maar de scheidsrechter durfde de rode prent niet te trekken en dus kwam NOK hier heel goed weg met alleen een plakje kaas.
Na ruim een halfuur spelen komt de thuisploeg op gelijke hoogte, na 2 uitstekende reddingen van Jarno was het de derde poging wel raak. Naast de gelijkmaker viel ook Mark Bosma nog uit met een hamstringblessure. Met de gelijke stand wordt er vervolgens aan de thee gegaan. Zeker het eerste halfuur was RKO de bovenliggende partij en verdiende het meer, maar vergat het zichzelf te belonen en uit te lopen naar een grotere voorsprong.

De tweede helft beloofde vervolgens een erg rommelige helft te worden. Waar met vlagen meer strijd was dan hoogstaand voetbal. Na 10 minuten spelen in de tweede helft komt NOK op voorsprong. Twee keer is RKO nog heel dichtbij de aansluiting. Eerst weet de keeper van NOK met een prachtige redding Niels van scoren te houden, niet veel later krijgt Luca een misschien nog wel grotere kans, maar deze wordt knap om zeep geholpen door de bal naar Tokyo te schieten. Waar NOK in de eerste helft al ontkwam aan een rode kaart, Mochten ze in de tweede helft ook niet klagen over een beslissing van de scheidsrechter. Hard was het zeker niet, maar na een correcte ingreep van Johan vond de spits van NOK het nodig om Johan nog even tegen zijn rug na te trappen. Helaas had de scheidsrechter dit over het hoofd gezien en werd het een ingooi voor de thuisploeg. 10 Minuten voor tijd schiet Jarno de bal over de zijlijn als Sousa geblesseerd op de grond ligt. Erg sportief kregen we het balbezit terug, beetje jammer alleen dat we hem terug kregen met een ingooi bij onze eigen cornervlag. Vlak voor tijd scoort NOK de 3-1.  Als Johan in de laatste minuten van de wedstrijd in botsing komt met een verdediger van NOK vind scheidsrechter Wagenaar het mooi geweest.

Door deze nederlaag is het verschil met NOK 6 punten, wat naar alle waarschijnlijkheid zal betekenen dat wij dit jaar op de 3e plek gaan eindigen. Deze derde plek geeft ons recht op nacompetitie, er valt inmiddels met 99% zekerheid te stellen dat wij op 8 Juni zullen afreizen naar Emmer-Compascuum voor de halve finale van de nacompetitie. Hier zullen wij het opnemen tegen vv CEC. Bij een eventuele overwinning en dus een plek in de finale van de nacompetitie, kan het zomaar zijn dat er een polderderby plaatsvind in de finale. Tollebeek staat momenteel op plek 12 in de 4e klasse A. Mochten zij hier blijven staan en hun halve finale winnen, komen we elkaar tegen in de finale. De komende twee weken zijn we vrij en staat er ook geen oefenwedstrijd gepland. 2 weken rust om maximaal op te laden richting de promotie playoffs.