BELEID VOG - https://ruttenkomtop.voetbalassist.nl/

BELEID VOG

In de sport vinden we de zorg voor een veilige omgeving voor iedereen, in het bijzonder voor minderjarigen, essentieel. Om die reden staat beleid rond Seksuele Intimidatie bij vv RKO hoog op de agenda. Ongewenst gedrag in de sport komt helaas vaker voor dan men denkt. Het cliché dat voorkomen belangrijker is dan genezen, opent binnen het thema Seksuele Intimidatie keer op keer onze ogen.

Belangrijk is om dit onderwerp binnen verenigingen bespreekbaar te maken. Daarnaast is het van groot belang dat de verenigingen beleid voeren tegen seksuele intimidatie, om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Een goed beleid bevordert een veilig sportklimaat en een goede begeleiding.

Op de  ledenvergadering van 17 oktober 2017 is het besluit genomen dat een ieder die met minderjarigen binnen vv RKO te doen heeft, verplicht is om een Verklaring Omtrent Gedrag te hebben. Het gaat dan om leiders, trainers, begeleiders, organisatoren van jeugdtoernooien etc.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is, naast het hebben gedragsregels, één van de maatregelen waarmee vv RKO een sociaal veilige sportomgeving wil creëren. Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van personen. Daarbij vermindert het de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een daaraan gerelateerde functie binnen de sport kan uitoefenen.

Als vereniging zijn wij van mening dat er uniformiteit gecreëerd dient te worden. Daarom is er besloten om alle vrijwilligers, trainers en coaches die indirect/direct werkzaam zijn met minderjarigen te voorzien van een VOG. Pas dan kunnen wij als vv RKO uitstralen dat wij voor de volle 100% achter ons beleid staan en dat wij dit ook van onze leden verwachten.

Om de aanvraag van de VOG te versimpelen gaat vv RKO de aanvraag deels invullen. Over enkele weken wordt er naar de betrokkenen een mail toegezonden, in deze mail staat een link vermeld. Als deze link gevolgd wordt kan de VOG zelf verder worden aangevuld en digitaal worden toegezonden. Voor het invullen heb je een DigiD nodig.

 Voor een ieder die geen VOG wil of kan weerleggen en waarbij het bestuur van RKO van mening is dat deze wel noodzakelijk is, wordt die betreffende persoon uitgenodigd voor een gesprek met het bestuur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!