Facebook Toestaan Niet toestaan

Wedstrijdverslag RKO 1 - Woudsend

5 februari 2024 12:00

Wedstrijdverslag RKO1 - Woudsend

Op een zonnige Zaterdag 2 Maart vertrekt het vlaggenschip uit Rutten richting sportpark de Spil in Woudsend. Bij aankomst werd het al duidelijk dat er vandaag gespeeld ging worden op een aardig biljartlakentje. Tijdens de warming-up werd echter wel duidelijk dat het geen makkelijk veld was. Het veld was op plekken aardig zacht en dit maakte het een aardig stroef en zwaar veld om op te voetballen. De mannen van Nieuweschoot 1 Zaterdag zorgde voor een geweldige sfeer in aanloop naar de aftrap. Toch werd deze sfeer even onderbroken toen RKO de wedstrijdbespreking wilde doen. De muziek box van Nieuweschoot zette de kleedkamers namelijk op trillen en maakte het onmogelijk elkaar te verstaan in de kleedkamers.

Woudsend is al enige tijd de rode lantaarndrager in de 5e Klasse a. Toch is er geen club in de competitie die de mannen van Woudsend met gemak aan de kant zet. In de laatste zes wedstrijden wist Woudsend 4 keer gelijk te spelen, waaronder tegen koploper NOK, daarnaast verloor het twee keer met maar 1-2.

Het plan was duidelijk voor de mannen uit Rutten, meteen erbovenop klappen en enige hoop snel weg te nemen. Even leek dit plan perfect uitgevoerd te worden. Na een kleine 10 minuten spelen is het namelijk al 0-1. Vanuit een welbekende ‘scrimmage’ weet Mark Bosma de 0-1 tegen de touwen te leggen. Na de 0-1 wil RKO doorpakken, maar vergeet het zichzelf te belonen. Woudsend komt er zo nu en dan uit met een paar gevaarlijke counters en corners. Maar de 1-1 blijft uit. Het laatste kwartier van de eerste helft is RKO weer duidelijk de bovenliggende partij. Maar net als in het eerste kwartier vergeet het zichzelf te belonen, of het gaat fout in de laatste pass, of er wordt met veel te weinig precisie afgerond. Na 45 minuten gaan we dan rusten met de voorsprong voor RKO op het scorebord.

Met aardig wat pijntjes en afwezigen in de groep wil RKO de wedstrijd in de tweede helft zo snel mogelijk beslissen en in het slot gooien. Door opnieuw een kwartier goed voetbal gebeurt dit dan ook. Eerst is het Luca Schra die dichtbij de 0-2 is met een schot op de paal. Na een uur voetballen denkt Mark Bosma dan eindelijk weer een assist op zijn naam te kunnen schrijven, maar Gijs Groot Roessink schiet in eerste instantie op de paal om vervolgens uit de rebound binnen te koppen. Nadat Ate tegen Bakhuizen uit een pass van Mark eerst de lat raakte om vervolgens binnen te werken, is het vandaag dus de paal die Mark in de weg staat voor een assist. Amper 5 minuten later is het opnieuw raak, Niels Olivier gaat op avontuur en wordt vervolgens binnen het strafschop gebied naar de grond gewerkt. Penalty voor RKO. Joost van Tilburg gaat staan voor deze penalty, de keeper zit er nog met de vingertoppen tegen aan, maar kan de strafschop niet keren. 0-3 RKO. Niet veel later lost Luca opnieuw een schot, ditmaal niet het houtwerk, maar de keeper die in de weg staat. Niels Olivier weet de rebound nog binnen te werken, maar de grensrechter van dienst constateerde centimeters buitenspel. Met 0-3 en de wedstrijd als het goed is beslist besluit RKO wat spelers rust te geven die de afgelopen week niet helemaal ongeschonden uit de oefenwedstrijd van dinsdag waren gekomen. In de 85e minuut doet Woudsend dan toch nog wat terug.  1-3. 2 minuten voor tijd lijkt het dan nog even heel spannend te worden als Woudsend een grote kans op de 2-3 krijgt. Maar Jarno van de Wal weet de 1 op 1 te keren. Niet veel later fluit scheidsrechter Lemmen voor het einde van de wedstrijd.

RKO doet wat het moest doen, 3 punten ophalen om in de achtervolging te blijven bij HJSC en NOK.