RKO verliest weer in een dramatische tweede helft

RKO begint 2020 precies hetzelfde als waar ze 2019 geëindigd waren, te weten met het leveren van de ene na de andere wanvertoning. Vorige week vrijdag werd er in de voorronde van de Rixax Verhuur Knock Out Cup tegen v.v. Tollebeek de derde grote nederlaag van het seizoen geleden, te weten 8-1. Onderhand ontstaat steeds meer de vraag waar het aan schort. Een gebrek aan kwaliteiten, een gebrek aan inzet/motivatie of worden de kwaliteiten van de selectie niet optimaal benut? Nu was het op zondag 26 januari tijd om de draad weer op te pakken tegen Wacker en de eerste seizoenshelft toch nog enigszins een beetje positief af te sluiten.

Na enkele minuten kwam RKO al op achterstand door een gigantische blunder van de keeper, die de hoekschop grandioos verkeerd inschatte en finaal onder de bal doorging, waardoor een ongedekte tegenstander de bal eenvoudig op zijn hoofd kon laten vallen en de er 0-1 van maakte. Niet veel later kon RKO de stand gelijk trekken door een wel oké uitgevoerde aanval, die zich vooral kenmerkte door het niet beschikken over verdedigende kwaliteiten bij de tegenstander. Enig moment later belande de bal uit de kluts op de arm-hand van een verdediger van de thuisploeg, welke de bal niet had zien aankomen, hoewel hierbij het vereiste van opzet ontbrak en er enkel sprake was van een natuurlijke gedraging besloot de scheidsrechter van dienst hier toch voor een strafschop te geven. Deze werd matig ingeschoten maar de keeper kon zijn hand niet recht houden, waarna de bal in een tergend langzaam tempo in het doel in rolde. Het gebrek aan verdedigende kwaliteiten bij de tegenstander werd nogmaals aan het licht gebracht toen één van de twee spitsen van de thuisploeg het zestienmetergebied in kwam en daarna hard en zonder enige mogelijkheid om de bal te spelen naar de grond werd gewerkt, ook deze strafschop werd benut en de stand was weer gelijk. Verder kenmerkte de eerste helft zich nog door het vele kritiek dat op de scheidsrechter werd gegeven, kortom verloren energie die beter in het voetbal kon worden gestoken. Na een relatief gelijk opgaande eerste helft gaan beide partijen met een stand van 2-2 aan de thee.

De tweede helft leek in geen schim op de eerste. Na zo ongeveer 15 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft begon het prijsschieten voor Wacker en was de defensief van RKO zo lek als een mandje. En stond het binnen een mum van tijd 2-4 achter. Ook de keeper ging hierbij niet vrijuit, deze liet een zeer eenvoudige bal uiterst kinderlijk door zijn benen heen schieten. Echter bleef het hier niet bij. Een aanvaller van Wacker, die deze wedstrijd handen vol kansen had gemist, kreeg de bal op zijn schouder waarna de bal met veel met veel geluk buitenbereik in de verre hoek van het doel belande. Niet veel later stond er weer een aanvaller van Wacker vrij voor het doel en was het 2-6. RKO kreeg nog een strafschop om op 3-6 te komen, maar deze werd zeer slecht ingeschoten en was een makkelijke prooi voor de keeper van Wacker. In de laatste minuut kreeg Wacker nog een hoekschop, deze werd niet goed weggewerkt door de thuisploeg, en werd RKO de grootste nederlaag van de competitie toebedeelt. Eindstand 2-7.

Momenteel staat RKO op de plek 12, welke goed is voor een plek in de nacompetitie. Onderhand is het gat met de nummer 11 4 punten geworden en wacht RKO een zeer lastige klus om zich uit de negatieve spiraal te komen en zichzelf veilig te spelen voor nog een seizoen in de vierde klasse. Er wacht de komende tijd een zware klus voor de spelers en de staf.

Geen wedstrijdverslagen gevonden

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!